Λίγα λόγια για την ιστορία των νυφικών

Παραδοσιακά τα διάφορα σχέδια νυφικών βασίζονται στις τάσεις της μόδας της κάθε εποχής.

Στη δεκαετία του 1920, τα νυφικά ήταν περισσότερο κοντά στο μπροστινό μέρος με μακρύτερη ουρά στο πίσω μέρος και είχαν σαν αξεσουάρ πέπλο. Αυτή η τάση συνεχίστηκε ως τα τέλη της δεκαετίας του 1940, οπότε επανήλθαν στη μόδα τα νυφικά με φουσκωτή φούστα και σχέδια εμπνευσμένα από την βικτωριανή εποχή. Αν και τα βικτωριανού ύφους νυφικά κυριάρχησαν στην αγορά από τότε, με τις απαραίτητες αλλαγές που επέβαλε η μόδα, σήμερα ένας μεγάλος αριθμός γυναικών επιλέγουν διαφορετικού τύπου νυφικά. Τα τελευταία χρόνια πολλές νύφες προτιμούν την ενοικίαση νυφικού από την αγορά καινούργιου με σκοπό την μείωση του κόστους.

Τα περισσότερα νυφικά είναι λευκά ή σε διάφορες αποχρώσεις όπως το ζαχαρί, το εκρού, το σαμπανί κα. Ιστορικά η βασίλισσα της Σκωτίας, Μαίρη, το 1559, επέλεξε να φορέσει λευκό νυφικό όταν παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, μιας και το λευκό ήταν το αγαπημένο της χρώμα. Η πρώτη ιστορικά τεκμηριωμένη όμως περίπτωση πριγκίπισσας η οποία φορούσε λευκό νυφικό σε γαμήλια τελετή είναι η Φιλίππα της Αγγλίας. Το λευκό δεν γίνεται δημοφιλής επιλογή μέχρι το 1840, με το γάμο της βασίλισσας Βικτορίας.

Η παράδοση του λευκού νυφικού συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αν και πριν την βικτωριανή εποχή, οι νύφες φορούσαν διάφορα χρώματα νυφικά, ακόμη και μαύρο! Αργότερα προτιμήθηκε περισσότερο το λευκό ως χρώμα που συμβόλιζε την παρθενία, αν και αυτή δεν ήταν η αρχική πρόθεση. Το λευκό φόρεμα είναι στην πραγματικότητα ένα συμβολικό φόρεμα βάπτισης. Σήμερα το λευκό νυφικό θεωρείται ως η πιο παραδοσιακή και δημοφιλής επιλογή για γάμους σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Πηγή

γραμμή νυφικού, μόδα νυφικών, μοδίστρα, νυφικά, Νυφικό, σχέδια νυφικών, ύφος νυφικού, φόρεμα γάμου, χρώματα νυφικών

Copyright © 2014-2021 ModistraMou | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders