Τα υφάσματα για τη δημιουργία νυφικών

Οι τύποι υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία νυφικών είναι αρκετοί, κάθε ένα από τα υφάσματα αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του. Μερικά από τα σημαντικότερα υφάσματα στην κατασκευή νυφικών είναι τα εξής:

Σατέν:
Το σατέν είναι ύφασμα από φυσικό ή τεχνητό μετάξι. Είναι ιδανικό για κανονικούς σωματότυπους και βοηθάει να διαγράφονται οι καμπύλες του σώματος.

Οργάντζα:
Η οργάντζα είναι λεπτό και διαφανές ύφασμα, από μετάξι ή βαμβάκι. Η οργάντζα προδίδει ιδιαίτερη χάρη, ενώ η διαφάνεια του υφάσματος έχει διαβαθμίσεις σε ημιδιαφανές, διάφανο και αδιαφανές.

Μπροκάρ:
Είναι μια σειρά υφασμάτων με ανάγλυφα σχέδια. Είναι υφάσματα στητά, ανθεκτικά και βαριά που προσδίδουν στο νυφικό μεγαλοπρέπεια. Το μπροκάρ είναι κατάλληλο για κλασικά νυφικά και χρησιμοποιείται στο μπούστο και την φούστα του νυφικού.

Ταφτάς:
Ο ταφτάς είναι ένα ύφασμα λεπτό στην υφή, κατασκευασμένο από μετάξι. Ο ταφτάς είναι περισσότερο παχύς από το μετάξι και θεωρείται περισσότερο χειμερινό ύφασμα, συνήθως προτείνεται σε λεπτές νύφες.

Βελούδο:
Το βελούδο είναι πολυτελές ύφασμα που κατασκευάζεται από μετάξι ή βαμβάκι και χρησιμοποιείται περισσότερο σε χειμερινούς γάμους.

Τούλι:
Το τούλι είναι ελαφρύ και κατασκευάζεται από βαμβάκι, συνθετικά υλικά ή μετάξι. Το τούλι συνήθως χρησιμοποιείται για τη φούστα του νυφικού. Ακόμα χρησιμοποιείται στο πέπλο και τα γάντια του νυφικού.

Δαντέλα:
Η δαντέλα είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό υλικό από φυσικό ή τεχνητό μετάξι. Χρησιμοποιείται για τον στολισμό του μπούστου, των μανικιών ή της φούστας του νυφικού.

Μετάξι:
Το μετάξι παράγεται από το κουκούλι του μεταξοσκώληκα και είναι γυαλιστερό και ημιδιαφανές. Θεωρείται από τα κορυφαία υφάσματα και χρησιμοποιείται κατεξοχήν για την δημιουργία νυφικών. Το χρώμα του μεταξιού, δεν είναι εντελώς λευκό καθώς διαθέτει μια απόχρωση που ταιριάζει στα νυφικά.

Μουσελίνα:
Η μουσελίνα είναι ύφασμα λεπτό και ελαφρύ με διαφάνεια το οποίο παράγεται από μετάξι ή βαμβάκι και προσδίδει αέρινο στυλ στο νυφικό.

αέρινα υφάσματα, βελούδο, γάμος, γραμμή νυφικού, δαντέλα, μετάξι, μοδίστρα, μοδίστρα νυφικών, μουσελίνα, μπροκάρ, νυφικά, νυφικά υφάσματα, νυφικά φορέματα, Νυφικό, οργάντζα, σατέν, ταφτάς, τούλι, ύφασμα, ύφασμα νυφικών, υφασματα

σχεδιαση νυφικου

Valanta Arxontaki

Ξεκίνησα να ψάχνω νυφικό πάνω στα δικά μου γούστα και του δικού μου στυλ, κάτι που αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο, καθώς σχεδόν κανένας οίκος η σχεδιαστής δεν είχε αυτό...
σχεδιαση νυφικου

Ειρήνη Μπίλλια

Αν υπήρχαν παραπάνω αστεράκια θα τα έβαζα! Άψογες από το πρώτο ραντεβού μας! Αξίζει η κάθε νύφη να ράβει το νυφικό της από το να το αγοράζει έτοιμο! Το κάθε ραντεβού...
σχεδιαση νυφικου

Nicoletta Bozini

Απο που να πρωτοξεκινησω;;; Καταρχας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ΟΛΑ! Και κατα δεύτερον είστε και οι δυο ΥΠΕΡΟΧΕΣ! Ο άψογος επαγγελματισμός, το πραγματικό ενδιαφέρον για την κάθε...